Medlemsavgift och träningsavgift
2020-11-09 20:41
Det har inkommit en del frågor kring vilka avgifter vi skickar ut, därför kommer här nu en förklaring.

NIF har två typer av avgifter som skickas ut under ett verksamhetsår, nämligen medlemsavgiften som går till föreningen, som regleras på årsmötet varje år och som för närvarande är på 150kr. Samt träningsavgift som går till den sektion som du är aktiv inom, träningsavgiften bestäms av sektionen och är varierande beroende på vilken åldersgrupp den aktive hör till. Förutom skidorna och gymmet som har fasta avgifter för samtliga.

På grund av försenade årsmöten och därmed ingen reglering av medlemsavgifterna så har det sedan hösten 2019 skickats ut medlemsavgifter retroaktivt.
Hösten 2019 betalade medlemmarna avgiften för 2018/2019, årsskiftet 2019/2020 betalades medlemsavgiften för 2019/2020 och nu i september gick avgiften ut för innevarande verksamhetsår som sträcker sig till och med april 2021. Nästa medlemsavgift kommer att skickas ut under hösten 2021 och gäller i sin tur till och med april 2022.

Samtidigt under detta år har NIF övergått från ett system (laget.se) till ett annat (Sportadmin) och i samband med detta så har träningsavgiften för fotbollen (2020/2021) försenats. Denna kommer att skickas ut under november månad och gäller då den fotbollssäsong som varit. Denna avgift ska betalas om man deltagit på fler än tre träningstillfällen under sommaren som var.

För att inte försätta våra medlemmar i ekonomiskt trångmål har styrelsen idag beslutat att med anledning av detta även skjuta fram betalningen för handbollens träningsavgift, denna kommer att skickas ut efter årsskiftet och ska också betalas om man deltagit på fler träningstillfällen än tre under den påbörjade handbollssäsongen.

Olyckligtvis sammanfaller detta med att vi nu är mitt uppe i en pandemi som också drabbar familjers ekonomi. Vi är måna om att ingen ska behöva sluta sporta för att det är för ekonomiskt krävande, har din familj behov av en annan hantering av träningsavgiften så vänligen kontakta oss på mailadressen nedan.