SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Norrfjärdens IF

Införande av registerkontroll av tränare i NIF.
2020-04-19 18:54
Är du ledare i NIFs verksamheter, se till att du har ett giltigt registerutdrag. Till polisens hemsida
Som ni säkert hört talas om är det från i år obligatoriskt med registerkontroll för alla idrottsföreningar i syfte att skydda våra barn från övergrepp.

Förening ska begära utdrag av alla från 15 år i dess verksamhet som arbetar med eller på annat sätt har direkt och regelbunden kontakt med barn.

Barn är alla under 18 år.

Utdraget visar endast grova brott; mord, dråp, grov misshandel, människorov, sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån.

Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Utdrag visas av den enskilde i original och återlämnas direkt. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen, endast en notering om att kontroll är genomförd för viss person i viss roll får dokumenteras.

Alla som kommer att erbjudas uppdrag eller tilldelas uppgifter som innebär direkt och regelbunden kontakt med barn. Det handlar alltså om att ledaren ska ha återkommande direktkontakt med barn.

NIF har förtydligat att det är tränare som ska visa upp utdrag, inte lagledare som bara administrerar.

Beslutet gäller emellertid inte personer som är under 15 år och därför inte uppnått straffbarhetsåldern i Sverige.

Ledare begär ut registerutdrag via polisens hemsida. Här är en länk.

Styrelsen har beslutat att tränarna ska visa upp utdraget för ordförande, Sofia Stenman, eller sekreterare, Magnus Carlborg. De kommer sedan registrera att registerutdragen är uppvisade , detta är en förutsättning för att LOK-stöd ska betalas ut.

Då vi i nuläget inte ska genomföra större samlingar så kommer vi göra en Walk-In lösning på Norrvallen under tider som vi förmedlar senare. Vi uppmanar er fotbollstränare att söka registerutdraget redan NU. Handboll och skidor får även ni ordna utdrag men vill ni vänta till säsongsstart så går det bra.
 
Våra sponsorer